Kérdése, véleménye van?

Az alábbi mezőket kitöltve küldje el nekünk! Köszönjük visszajelzését!

 

A képen látható számot írja be :

Gyakran Ismételt Kérdések a műanyag nyílászárók világából

Mi történik a kibontott ablak és ajtó részeivel? (Tatár-tóth Eszter)

Kibontás után természetesen szörnyű látványt nyújt egy régi szétdarabolt ablak vagy ajtó! Azért, hogy ebben a szörnyű látványban ne legyen része, azt elszállítjuk! Ezt a szakembereinkkel tudja megbeszéln a helyszíneni! (Sipos Tamás)

Hogyan készüljek a nyílászáró beépítésre? (Szabó Zsolt)

Egy kis sajtos pogácsával és kávéval! Esetleg valami kis édes is szóba jöhet! No, ennyit a hangulati elemekről, de természetesen nagyon nem kell készülnie. Minden esetre érdemes az ablakok környezetéből elpakolni, hogy a környező berendezési tárgyak véletlenül se sérüljenek. Ha a parketta nem lesz cserélve, talán érdemes azt is fóliával védeni! (Sipos Tamás)

Olvastam, hogy a Low-e lágyfém bevonat gátolja a hő bejutását a lakásba és ez is közrejátszik, hogy az üveg fokozott hőszigetelésű lesz. Miért nem egyből az utca felöli üveg külső felén található ez a bevonat. Így rögtön visszaverne igen sok hőt? (N. István-Gödöllő)

Érdemes tudni két dolgot a lágyfém bevonatról. Egyik, hogy oxidációra hajlamos nedvesség hatására, illetve nagyon sérülékeny, vékony bevonat. A két üvegmező közötti légrésben pedig sem nedvesség sem erőhatás nem árat.

Ajánlatkérésemre több helyről kaptam jó áron 6 légkamrás ablakra árat. Most Önöknél azt olvasom, hogy 80 mm-nél vékonyabb ablak nem lehet 6 légkamrásnak kapni. (E. Zoltánné-Bp)

Nem azt írtuk, hogy nem lehet kapni! A lényeg pont ez, hogy sajnos lehet! 80 mm alatti profilmélység esetén a külső héjszerkezet és a belső légkamrákat elválasztó kamrafal vastagsága olyan vékony, hogy hosszú távon csavarodásra és vetemedésre hajlamos a szerkezet. Valamint a hőátbocsátása nagyon sok esetben nem jobb, az 5 légkamrás ablaknál. A valódi 6 légkamrás ablak, mint a Kömmerling MD 88, 3 mm-es külső és belső falvastagsággal bír és 88 mm a beépítési mélysége! Ez adja a kellő stabilitást és a tok hőátbocsátása nem 1.3 W/m2K, mint sok "ál" 6 légkamrás ablaké, hanem 1.0W/m2K. (Üvegezéssel - passzív ház értéket tud!)

Panelban lakom és kérdésem, hogy melyik típust ajánlják számomra? (Juszt Tamás)

Kedves Tamás! A kérésére a válaszom egyértelműen az, hogy Kömmerling Futur 70 műanyag ablak egy tökéletes megoldást jelent Önnek! Őszintén ajánlom megvásárlásra! (Sipos Tamás üv)

Csupán egy rövid visszaigazolást kérnék. A 120*120 cm-es ablak ára a kalkulátorban: 25 600 Ft, de látom az akcióknál, hogy az ablak: 22 990 Ft. Akkor ugye az akciós árat kell figyelembe vegyem? (Németh Igor)

Kedves Igor! A megállapítása helyes, amennyiben egyszárnyú Bny ablak felől érdeklődik! Az ablak kalkulátor az ablak eladási árát számolja, de egyes esetekben kapunk extra kedvezményt a gyártótól és azt műanyag ablak akcióban tovább adjuk Önöknek. Így veheti meg ezt az ablakot, mintegy 2 610 Ft kedvezménnyel! (Natovicz András üv)

Kedves Sipos Tamás! Kérdezem, hogy Miskolcra vállalnak kiszállítást? (Szigeti Edina)

Köszönjük kérdését Edina! Természetesen szállítunk az ország egész területére, így Miskolcra is! Már csupán azt kell tudnunk, hogy mit kellene elvinnünk! Kérem kérjen ajánlatot és válasz E-mailben megadjuk a pontos ajánlatunkat a termékre és a kiszállításra is!

Érdeklődöm, hogy több ajánlatkérés közül kell választanom. Az egyik az Önöké, míg a másik egy konkurencia terméke. Mind a kettő 5 légkamrás, de 3 mm-rel szélesebb a másik profil. Ezért jobb is? (Nánási Márta)

Kedves Márta! Köszönjük érdekes kérdését! Most erre bármit is válaszolok, nem biztos, hogy objektívnek tűnik! Gondolkodtam rajta, hogy válaszoljak-e nyilvánosan, de megteszem! Rövid válaszom: Mi ajánlatunkat válassza és bízzon a német Kömmerling Futur 70-es profilban! Hosszabb válaszom: Nekünk is volt 73 mm vastag 5 légkamrás profilunk, de már nincs! Tudom, hogy ez nem szép válasz, de legalább igaz! Sajnálom, de erre nyilvánosan nem tudok mást válaszolni.. Talán még annyit, hogy ajánlatkérésében hasonlítsa össze a profilokat és a hozzá adott funkciókat, kiegészítőket! (Hegedűs Zoltán üv)

Mennyi a garancia a nyílászáróra, a beépítésre? (Kiss Tamara, Gödöllő)

A nyílászárók beépítésére általában 1 év a garancia, ez a gyakorlat. A termékre minden esetben a törvény által garantált szavatossági és garanciális idő a szabály! Azért érdemes szakemberrel beépíttetni az ablakot, mert a beépítés hiányosságaiból származó károkért a gyártó felelősséget nem vállal!

Mi a teendő, ha később szeretnék csak redőnyt felszereltetni? Azt mondták, hogy a toktoldókat előre vegyük meg, hogy később is felszerelhető legyen a redőny és esztétikus is lesz ezáltal! (Sipeki Károly, Bp)

Kedves Károly! Toktoldót több ok miatt lehet az ablakra felszerelni és ezen okok között szerepel a redőny alkalmazása is. A helyszíntől függ, hogy milyen széles toldót kell alkalmazni. Az ablak oldalára a toktoldót azért érdemes felhelyezni (beépítési adottságokon kívül), mert az automatának (kezelő, amiben a gurtni fut) lesz kényelmesen helye és az ablakot teljesen ki lehet nyitni. Továbbá nem az ablak minőségi tokját fúrjuk szét, hanem a toldót (ez ettől lehet eltérő). Másik oldalra is lehet toldót szerelni és itt tényleg csupán az esztétika a fő érv (itt sem említem, ha a beépítés írja elő a toldó alkalmazását). Az ablak tetejére általában magasabb toldót alkalmazunk, mert így elkerülhető, hogy a redőny háza belógjon az ablakunkba. Természetesen az igazsághoz hozzá tartozik az, hogy toktoldó nélkül is felszerelhető a redőny, de ebben az esetben a tokot fúrjuk meg és az ablak belóg az üvegfelületbe.

Milyen műanyag bejárati ajtót válasszak (Present esetleg Futur), melyik a biztonságosabb? (Tokai Györgyné, Zsadány)

Kedves Tokai Györgyné! Nem szeretném a témát körbe írni, helyette a válaszom, hogy FUTUR! A bejárati ajtók minőségéről, kérem olvassa el írásunkat! (Natovicz András üv)

Szaküzletükben jártam és megkérdeztem, hogy melyik redőny a biztonságosabb a műanyag vagy az alumínium? Kollégája mind a kettőről tájékoztatott és az alumíniumot ajánlotta több ok miatt! Teljesen meggyőzött és még a motort is ajánlotta számomra, mint opciót! Viszont mondott egy kiegészítőt, ami miatt kívülről nem lehet felnyomni a redőnyt. Kérem ennek a szerkezetnek a nevét mondja meg. Köszönöm... (TT)

Kedves Uram! Nálam járt a szaküzletben, ezért én írom meg az alkatrész nevét! Ez a kiegészítő a LOCK TO PLAY, merev feltolásgátló. A szerkezetet 0.5 méterenként kell alkalmazni. A feltolást gátolja meg, mert nem csupán a redőny súlya nyomja le a redőnyt, hanem ez a szerkezet felülről "lepréseli" teljesen a lamellákat, így nem lehet alányúlni és felfele feszíteni! Üdvözlettel, (Hegedűs Zoltán üv)

Mi a menete a rendelésnek? (Szigeti Éva)

Kedves Éva! Köszönjük kérdését. Kérjük, olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket, melyből minden információt megtud a felmerült kérdésével kapcsolatban! Üdvözlettel, (CsZs)

Amennyiben mi nem tudjuk lemérni a nyílászárókat, kijönnek felméri? A beépítést nem kérném. (Nádas-Tóth Attila, Bp)

Kedves Attila! Amennyiben mi építjük be az ablakot, természetesen kimegyünk felmérni! A felmérés díja minden esetben 5 000 Ft+Áfa, ami jóváírásra kerül a beépítés árából a végén! Ha Önök építik be a terméket, abban az esetben is kimegyünk felmérni, melynek díja megegyezik a fent leírtakkal. Viszont nem szeretnék tiszteletlen lenni, de számomra nem egyértelmű, hogy ki építi be az ablakokat? Azt értem, hogy nem mi és ez nem baj! Csupán, ha az Ön által megbízott ember épít, úgy kérdezem, hogy nem tudja lemérni az ablak méreteit? Nem szeretnék nagyon kellemetlen véleményt mondani, de biztos, hogy jó beépítőt választott? (Natovicz András)

Kb. mennyi idő alatt cserélik ki a nyílászárókat egy átlagos lakásban a szakemberek? (Név nélkül)

Ha vicces szeretnék lenni, akkor átlagos idő alatt! Sajnos nem írta meg, hogy hány darab ablakról vagy ajtóról van szó, így nehéz megmondani. Kérem, írja meg a pontos mennyiséget és már válaszolunk is kérdésére! Köszönöm, (CsZs)

Az ablak és ajtó cseréjét a lakásfelújítás melyik fázisában kell elvégezni? (Herczeg József, Bp)

Kedves József! Természetesen a homlokzati nyílászáró az első, amit ki kell cserélni! Nem tudom, mit szeretne felújítani még, de pl.: ezt követheti a hőszigetelés kint, míg bent a kőműves munka és a festés. A beltér esetleges nyílászáró és parketta kicserélése is ezt követően történhet meg! (Sipos tamás üv)