Kategóriák / Műanyag ablak

Műanyag ablak

Bemutatjuk most Önnek a Kömmerling műanyag ablakrendszereket! Minden igényre tudunk megfelelő választ adni, az igazoltan Németországban extrudált műanyag profilokból készült ablakainkkal. Az ötkamrás ablakpiacon a Kömmerling AD76 profil a legjobb sziegetlőerővel rendelkezik! Passzív értékű nyílászárókat kedvelő vásárlóinknak pedig többféle lehetőséget tudunk kiajánlani! Ebből kiemelkedik a Kömmerling MD76 középtömítéses nyílászárónk, mely ablak 80 mm alatt tudja azt a passzív értéket, amit a konkurens műanyag ablakok esetenként 80 mm feletti mélységgel érnek el. Mindezen ablakokat pedig kedvező áron számoljuk ki Önnek! Kérjük tekintsék át ablakainkat.

Őrült jó árakat találhat a Pallasznál!

MŰANYAG ABLAK - Csak árat ne vegyen!

IGAZOLTAN NÉMET ALAPANYAG |  

A magyar piacon nagyon sok műanyag ablakprofil található! Nyílászáró vásárlóként ember legyen a talpán, aki el tud igazodni a termékek útvesztőjében. Barátoktól, szomszédoktól hallunk sok információt és ezek általában közhelyek, általánosan megfogalmazott terméktulajdonságok. Ezekből az összeszedett információkból megfogalmazott kérdésekre viszont érdekes kereskedői válaszokat kaphat, amik több esetben nem fedik a valóságot! Ilyen kérdés lehet az, amikor az ablakprofil eredete felől érdeklődik!

Németországban gyártják az ablaprofilt?

IGEN OTT |  

... érkezik sok kereskedőtől a gyors és rutinszerű válasz! De tényleg igaz ez? Megelékszünk azzal, hogy a szaki azt mondta? Esetleg számunkra nem ígéret kell, hanem bizonyíték? Gondolt-e már arra, hogy bekérje azt az igazolást, amit a profilgyártó állít ki? Pedig érdemes, mert nagyon sok műanyag ablkprofil származik Lengyelországból, Romániából, Bulgáriából, Törökországból, szlovákiából. Viszont 1-2 profil van csupán, ami ténylegesen a német gyártósorokat hagyta el. A Kömmerling portfólió minden egyes progilja Németországban készül.

Nem szabványos ablakprofil

Kömmerling - az ablakgyártás kezdete

117 éves fennállását ünnepli idén a német Kömmerling műanyag ablakprofilt gyártó cég! Európában piacvezető Kömmering ablakprofil térhódítása Magyarországon is elindult. Kiváló termékhez, jó ár és évszázados gyártásai tapasztalat párosul. A termékhez szakmai támogatást és képzést biztosít a cég munkatársainknak, így a szaküzleteinkben vásárló kedves ügyfeleink minden terméktulajdonsággal és információval a birtokukban tudják megtervezni a lakásuk, házuk ablakcseréjét. Van több ablakprofil is a szaküzleteinkbe, de a Kömmerling az a tradicionálisan innovatív és minőségi termék, melyben nem fog csalódni! 2013-ban a Kömmerling profil legnagyobb hazai értékesítő pontjai lettünk Magyarországon.

Műanyag ablak garancia

Műanyag ablak ár-árak

Engedje kérem meg, hogy egy gondolatot megosszak Önnel. Mindezt azért kérem, mert fontosnak tartom azt, hogy aki ma Magyarországon műanyag ablakot szeretne vásárolni az szigorúan az alábbi szakmai gondolatmenet alapján jusson el a döntésig. Jó út-e, ha az árakat versenyeztetem? Válaszom igen! Tudom nem ezt várta, de... Minden esetben a de utáni rész a nagyon fontos információ, ugye? Állásinterjúnál mi történik? Ön egy remekül képzett szakember, jó kiállással, tapasztalattal, nagy munkabírással és szép jövő ál Ön előtt, de...

...de most mást veszünk fel az állásra! |  

Látott már olyan műanyag ablakos értékesítőt aki az árat adta el? Igen sok ilyen létezik, aki árral ad el, mert kevés a szakmai tudása! Olcsó, akciós, kedvező áron... nagyon szép ez a lengyel, szlovák, román, ukrán ablak, nagyon erős, nagyon olcsó, sokat bír, jó az ára, olcsón szereljük be, most akciós, Önnek a legjobb választás, mert kedvező az ára, de....nem fog sokáig jól működni, de most nem ez a lényeg, hanem az ára!!!

Az ÁR, mint műanyag ablak márka?

Nagyon rossz úton járunk, ha csupán egy árversenybe hajszoljuk bele a kereskedőt és jómagunkat! Tegyünk tisztába az elején valamit! Olcsón, olcsó terméket lehet megvásárolni! Kegyetlen világot teremtettünk magunknak sajnos. Mondhatnánk, hogy ez az igazi magyar know-how. Mindenkit arra kényszerítünk, hogy a legolcsóbb árajánlatot adja számunkra, majd ezzel az ajánlattal átsétálunk a másik kereskedésbe és ott megkérjük az eladót némi presszióval, hogy már igaz van egy ajánlat a kezembe, de ha olcsóbbat tud adni, abban az esetben Önnél lesz az ablak megvásárolva! Ez így megy nap, mint nap és mikor a sor végére értünk észre sem vesszük, hogy olyan jó árat kaptunk, amilyen áron senki nem tud nagybetűs ABLAKOT gyártani. Kisbetűs ablakot igen, de az meg kit érdekel. Bízom benne, hogy Önt nem!

Műanyag ablak ár

Fontos: Az ÁR, mint ablak nem fog sokáig működni!

Mindezt azért írom le, mert én is hasonlókat cselekedtem egy időben. Persze én is tudom és Ön is tudja, hogy mi a következménye az olcsó termék megvásárlásának. Ugye van tapasztalata ebben a tárgykörben? Miért akar magának problémát vásárolni? Ilyenek vagyunk? Talán igen! Ilyen a magyar természetünk, de az olcsó abban a pillanatban olcsó, amíg megvásároljuk, majd mikor jönnek a problémák, hirtelen kezd drága lenni!

Szaküzleteinkben több műanyag ablakgyártó termékét forgalmazzuk, ha kell, de egy van, amit ajánlunk is. Ez a Kömmerling! Ha Ön úgy jön be hozzánk, hogy már van egy árajánlata és ezt kell megverni akkor mi előhúzhatunk egy "gagyi" árat és Ön nagyon fog örülni neki, abban biztos vagyok! Mivel Ön nem jártas az ablak szakmában, ezért biztos, hogy megvásárolná ezt a gyenge minőségű ablakot! Igen van egyéb gyártótól származó olcsó ablakunk is, de jó hír, hogy mi ezt nem adjuk el Önnek soha! Nem az a célunk, hogy a jövőben naponta minket látogasson feldúlt állapotban! Egy kávéra bármikor szívesen látjuk, félre ne értse, de ne a panaszaival keressen bennünket meg! Ezért értékesítünk csak Kömmerlinget és kész!

Árat, árral lehet versenyeztetni, de...

Megbeszéltük, hogy ne az ár legyen az első, mert az nagyon rossz út! Megspórolt pénzét ne hazárdírozza el rögtön egy minőségtelen műanyag ablakra! Az árakat abban az esetben vesse össze, ha két egyforma paraméterű műanyag ablakra kapott ajánlatot! Lovaskocsi soha nem fog a versenyutóval versenyezve gyorsaságban nyerni! Persze árban igen! Ha nem az árat kell nézni akkor mit hasonlítson össze, amikor nem jártas a szakmában? Segítek benne, de érzi ugye, hogy, amennyiben nem jártas valamiben, mégis hajlamos rá, hogy az árral kezdje!

Műanyag ablak árajánlatnál mit kell nézni?

Három területre kell bontani az ajánlatot. Profil, vasalat, üveg. Negyedik lehet a beépítő, de sajnos ezt nagyon nehéz tészta, mert nagyon kevés információ áll róla rendelkezésre, de kérni lehet, hogy adjon referencia címet. Térjünk vissza az ablakra és nézzük meg szépen tételenként, hogy mit is kell "MEÓZNI" az ajánlatban.

Műanyag ablakprofil - hőátbocsátás

Nem a légkamrák száma a fontos! Helyesbítek: nagyon fontos, de nagy trükkök vannak itt is! A Kömmerling 5 légkamrás profilja 76 mm-es beépítési mélységgel jobb Uf hőátbocsátási értéket tud biztosítani (Uf: 1.1 W/m2K), mint néhány "ál" 6 légkamrás, esetenként szélesebb profil (1.3 W/m2K). A valódi 6 légkamrás profil 1.0 W/m2K körüli értékkel vagy alatta kell, hogy rendelkezzen. Ilyen a Kömmerling 6 kamrás profilja az MD76 vagy a hétkamrás MD88. Egy "ál" 6 légkamrás profil külső és belső héjazatán kívül a belső kamrái is el vannak vékonyítva, így deformálódhat, tengelye körül csavarodhat. Tehát, ne szégyellje a profilt összehasonlítani! Kérdezze meg, hogy az adott profilnak hány mm a külső és belső héjszerkezete. 2,7-2,8 mm egy jó minőséggel bíró ablakszerkezet.

Műanyag ablakprofil - párkányfogadó

A párkányfogadót minden olyan szerkezet alá javasoljuk, ahol könyöklő vagy párkány kapcsolat lesz az ablakkal. Alapanyag tekintetében nincs jelentősége a - ZP - párkányfogadó alkalmazásának! Szüksége ott jelentkezik, hogy az ablak alá becsúsztatott párkány elvezeti az ablakról leérkező vizet! Ha csak a toknak tolnánk a párkányt, a víz előbb vagy utóbb utat tör az ablak tok és a párkány között és a falazat nedvesedését okozhatja!

Műanyag ablak - vasalat

Ez egy fontos, ha nem a legfontosabb eleme az ablaknak. Ez a szerkezet biztosítja a hosszó távú működését aablakunknak. Lehet szuper a profil, ha egy olcsósított vasalatot teszünk bele! Persze van olyan vasalat márka, aminek jól hangzik a neve, de nem a jelenlegi jó minőségű vasalatát teszik az ablakba, hanem egy régebbi alapfelszereltséggel és anyagminőséggel rendelkező termékét. A vasalatnál fontos megnézni, hogy milyen funkciókat biztosít alapárban.

 1. Legyen benne résszellőző funkció (ha lehet többállású)
 2. Progresszív behúzó fül, ami az ablak bukó állásból történő bezárását segíti elő
 3. Hibás működés-gátló tehermentesítő automatika
 4. Acél gombafejes záró csap
 5. Ne csavarral, hanem mikrofogazással illeszkedjenek az alkatrészek egymáshoz
 6. Szárnybehúzó olló, biztosítja az ablakszárny ráilleszkedését a tokra
 7. Kézzel állítható záró csap segíti az esetleges téli és nyári állításokat
 8. "Szép legyen!"

Műanyag ablak - üvegezés

Üvegezés tekintetében nagyon széles a termékkínálat és ablakprofilonként változhat az üvegezés is. Általában alapárban kétrétegű üveggel szerelik az ablakokat, melynek a hőátbocsátási tényezője 1.0 W/m2K - persze nem az egész üvegre van mérve ez az érték. Senki ne hátráljon meg, ha azt olvassa, hogy 1.1 W/m2K. Tudni érdemes, hogy 1.0 érték nincs! Minden esetben 1.0-nál több lehet az értéke az üvegnek pl: 1,0254 W/m2K. ezt kerekítik szabvány szerint 1.0-ra! Esetenként felfele kerekítettek, így lehet, hogy az üveg értéke 1.1 W/m2K.

Van eset, mikor az ablakot alapból három rétegű üveggel szerelik, melynek a hőátbocsátása lényegesen jobb értékkel bír, mint a kétrétegű Ug: 1.0-ás érték. (Kömmerling MD 88 Plusz - 0,5 W/m2K) Az üvegnek van egy tanúsítványa, ami megmutatja, hogy milyen értéken hitelesítették az üveget. Érdemes kikérni azt a tanúsítványt, ami megmutatja az üveg UG értékét. A jó minőségű háromrétegű üveg minimum 0,6 W/m2K vagy ez alatti értékkel rendelkezik!

Kömmerling MD76 és feletti profilokat csak 3 rétegű meleg peremes üvegekkel szerelünk, mert a profilhoz csak egy komoly hőátbocsátási tényezővel rendelkező üveg illik, ami ráadásként. Ennek az üvegnek a hőátbocsátása 0,5 W/m2K és a profillal együtt Uf: 0,76, ami már passzív ház értékekkel rendelkezik! Melegperemes üveg segíti a páralecsapódás megakadályozását, mert a hőt kevésbé vagy egyáltalán nem megy át üvegről-üvegre. Tehát a külső hideg levegő nem hűti le olyan mértékben a belső üvegfelületet, hogy a lakás párája azon lecsapódjon. (Nagy páratartalommal bíró lakást folyamatosan szellőztetni kel vagy légbevezetőt érdemes az ablakokra felszerelni.)

Röviden ennyit érdemes tudni a műanyag ablakról, mielőtt döntünk. Természetesen további érdekességek is vannak még, mint a színes szerkezetek valós fóliázásának eldöntése, merevítő vasalatok alkalmazása, bejárati ajtók stabilitásának megléte és így tovább, de mindenről tájékoztatást adunk az oldalunkon.

Köszönöm, hogy áttekintették útmutatómat!


Cseke Zsolt
Pallasz Enteriőr

   

   

  Ez a weboldal sütiket használ!

  A kényelmes böngészési élmény érdekében sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, illetve a weboldal forgalmunk elemzéséhez. A weboldalunkra vonatkozó sütikezelési feltételeinkkel kapcsolatban a "Részletek" gombra kattintva kaphat bővebb tájékoztatást. Rendben! Részletek