Kategóriák / Redőny / Műanyag redőny

Műanyag redőny

Külső tokos műanyag redőny

A lakóépületekre szerelt műanyag redőnyök tekintetében a legkeresettebb redőnytípusról beszélünk. A műanyag redőnyök előnye, hogy könnyen szerelhetők, tisztíthatók és a műanyag redőny ár is nagyon családbarát.

Amikor új lakóingatlant építünk abban az esetben legtöbbször külső tokos redőnyt terveznek az ablakokra. Lakásfelújítások döntő többségénél is ezt a típust helyezik előtérbe, még ha régi felső tokos (ráépítő tokos) redőny volt beszerelve akkor is. Ilyen esetben hőszigetelő EPS vagy kőzetgyapot használatával és gipszkartonozással megszüntetik a felső tokos redőnyök helyét és a beépített ablakra kívül szerelik fel a műanyag redőnyt vagy redőnyöket.

A műanyag redőnyök esetében két típust különböztetünk meg.

I. Hagyományos műanyag redőny

A szaknyelv ezt a redőnytípust általában a "pufi lábas" jelzővel illeti. Teszi mindezt azért, mert a redőny levezető műanyag lábának a vastagsága 60*40 mm. A redőny rozsdamentes Lindab tokkal készül, műanyag lécekkel.

A hagyományos műanyag redőny ára: 7 000 Ft/m2

II. Új típusú műanyag redőny

A redőny tokja itt is rozsdamentes Lindab tok de a végeken már alumínium tokvég található. A redőny már csapágyas tengellyel van szerelve és a műanyag 37-40 mm-es UV stabil lécek fedettek, így teljesen leengedett, tehát zárt állapotban a fényt nem engedik be. A redőnylécek végén egy alumínium záróléc található. Az új típusú műanyag redőnyök már rejtett ütközővel vannak ellátva. A redőny műanyag lába már kefével van kombinálva, melynek a mérete: 53*22 mm. (A redőny kérhető alumínium lefutó lábbal felár ellenében.)

Külső tokos műanyag redőny

A kefés működésnek köszönhetően a redőny csendesen fog működni. A redőny minden esetben gurtnival mozgatható, de kívánságra zsinórral is szerelhető. A külső tokos redőnyt ha lehetőség van rá, úgy kell felszerelni az ablakra, hogy a redőnyház síkja a már kész fal síkjával megegyezzen. tehát kész állapotba nem fog kilógni a redőny a falsíktól. természetesen, ahol a fal mélysége (panel) ezt nem engedi meg, ott a kilógása a redőnynek megengedett. A redőny az alsó szerelőnyíláson keresztül a későbbiekben is hozzáférhető szerelés esetén.

Aki műanyag redőnyt szeretne vásárolni, azoknak ezt a típust ajánljuk.

Az új típusú redőny ára: 7 000 Ft/m2

Külső tokos műanyag redőny - szúnyoghálóval

Az új típusú műanyag redőnyök kombinálhatók egy függőlegesen kézzel mozgatható UV stabil fémszálas szúnyoghálóval is. A háló a redőnydoboz belső oldalán helyezkedik el. Előnye ennek a megoldásnak, hogy egy redőnyházban található a két funkció és nem kell külön szúnyoghálót szerelni az ablakra.  A szúnyogháló minden esetben fentről lefele mozgatható és alsó állapotban egy alumínium akasztósínnel rögzíthető.

Az új típusú kombi műanyag redőny ára: 11 000 Ft/m2

Külső tokos kombi műanyag redőny

Vakolható tokos műanyag redőny

Vakolható tokos műanyag felépítése teljesen megegyezik az előbb leírt új típusú műanyag redőny felépítésével. A vakolhatóságot, a vakolat tapadását biztosító vakolható tok adja. ez a típus is kérhető szúnyoghálóval kombinált kivitelben.

A vakolható tokos műanyag redőny ára: 9 000 Ft/m2-től

A vakolható tokos kombi műanyag redőny ára: 13 000 Ft/m2-től

Vakolható tokos redőny

Ráépítő tokos műanyag redőny

Klasszikus régi építésű lakóházaknál alkalmazott redőnymegoldás. Ebben az esetben az ablak felett elrejtve található a redőnyház, amit általában fa levehető borítással tüntettek el.

Az ablakcserék alkalmával ezt a régi redőnyház kiszerelésre kerül és az ablak kibontását követően a redőny helye és funkciója is megszűnik. Másik redőnymegoldás, általában külső tokos redőny kerül a helyére.

Amennyiben mégis ezt a megoldást kéri a vásárló vagy egy új építésnél a tervező így tervezte meg az árnyékolást, úgy a ráépítő tokos redőny kerül előtérbe. A redőny magasabb áron vásárolható meg a technológiai megoldásnak és a szigetelésének köszönhetően.

Beépítéskor tudni érdemes, hogy az ablakcsere alkalmával előbb az ablakra rögzítik a redőnyt, majd így kerül a helyére. A redőnyház belülről szigetelő betéttel van ellátva, mert több esetben a fal helyetti szerepet tölti be. Csak redőny csere alkalmával, mikor egy időben nem történik ablakcsere, a redőny méretezését, beszerelési lehetőségeit minden esetben beszélje meg szakemberrel.

A ráépítő tokos PVC szigetelt műanyag redőny ára: 15 000 Ft/m2, míg a kombi változat ára: 17 000 Ft/m2

Ráépítő tokos redőny

Az árak változhatnak, ezért kérjük, hogy minden esetben kérjen ajánlatot vegy keresse fel szaküzletünket!

 

Pallasz Enteriőr

 

 

Ebben a kategóriában nincsenek termékek.